Haber

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Alevi’ notlu yeni video: Bu eşiği geçelim

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’da paylaştığı görüntüyle ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi.

CHP lideri, “Alevi” notuyla yayınladığı görüntüde, “Tek oyla bu ülkeyi yaralayıcı mezhep tartışmalarından çıkaracaksınız. Artık kimliklerden bahsetmeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sevgili gençler. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak sevgili gençler. Sizlerle çok özel ve hassas bir konuyu konuşmamızın zamanı geldi sanırım. Görüyorsunuz gençler, duyuyor musunuz? Bunlar… Türkiye’de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri… Ya sıkıştığımız bu eşiği aşacağız, dünyada hak ettiğimiz yere geleceğiz, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu vatandaşları olacağız, ya da Türkiye’de hak ettiğimiz yere geleceğiz. hasretle baktığımız dışımızdaki dünyayı seyretmekle yetinecek.

‘SEVGİLİ OĞULLAR BEN ALEVİM’

İlk oyunu verecek olan sevgili çocuklarım ben bir Aleviyim. Ben Hak Muhammed Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım…

Allah’ın verdiği bir canım var, kul hakkını yemem. Ben harama el uzatmam. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel memlekette her şeyden uzakta fakir bir evde doğdum. Cumhuriyetin bize verdiği imkanlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Bizi biz yapan kimliklerimizdir. Ve tabii ki onlara onurlu bir şekilde sahip çıkmalıyız, onları seçemeyiz. Onlarla birlikte doğuyor, büyüyor ve yaşıyoruz.

‘İYİ BİR İNSAN OLABİLİRSİNİZ’

Ama hayatta seçim yapabileceğimiz birçok değerli şey var. Uygun bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Özgür ve güçlü bir ülkede daha iyi bir hayat yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimler hem bizi hem de içinde yaşadığımız toplumu hızla değiştirebilir.

Sevgili genç dostum, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşmanıza ihtiyacımız var. Unutmayın, bir oyla bu ülkeyi, bataklığa dönüşmüş Ortadoğu’dan, bu yakıcı mezhep tartışmalarından çekip, ait olduğu yere taşıyacaksınız.

‘ARTIK AYRILIKLARI KONUŞMAYACAĞIZ’

Artık kimliklerden bahsetmeyeceğiz, başarılardan bahsedeceğiz. Artık ayrılıklardan, farklılıklardan bahsetmeyeceğiz. Ortaklıklarımızdan ve ortak hayallerimizden bahsedeceğiz. Değişim seferimize katılır mısınız? Bu değişimde yanımda olur musun? Hiçbir Alevi doğru, dürüst ve ahlaklı olamaz diyen bu sisteme mi diyeceksiniz?

‘GENÇLER BU EŞİĞİNDEN HER ZAMAN BİRLİKTE GELİN’

Son bir el verir misin? Bu ayrıştırıcı sistemin kökünü kazımaya hazır mısınız? Haydi gençler bu eşiği birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyun bile boşa harcamayacağınıza inanıyorum. Ve sana tüm kalbimle güveniyorum. Gözlerinden öpüyorum.” (HABER MERKEZİ)

haberkavak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu