Haber

Londra Metrosu’nda Filistin yanlısı sloganlar atan tren makinisti hakkında soruşturma başlatıldı.

Londra metrosunda çalışan bir sürücünün dün trende “Filistin yanlısı sloganlar” atması üzerine İngiliz polisi soruşturma başlattı.

İngiliz Ulaştırma Polisi (BTP) ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL), dün Londra’da düzenlenen Filistin’e destek gösterisine giden yolcularla birlikte trende “Özgür Filistin” sloganı atan sürücü hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

BTP Direktör Yardımcısı Sean O’Callaghan, yaptığı açıklamada, “BTP, sosyal medyada dolaşan, Londra’da bir tren sürücüsünün slogan attığını gösteren görsellerden haberdardır. BTP, TfL ile birlikte çalışıyor ve konuyu araştırıyor.” dedi.

TfL’den yapılan açıklamada, herkesin güvenli ulaşımını sağlamakta kararlı oldukları kaydedildi.

Makinist: “Bütün bu insanları dualarınızda bulundurun”

Dün sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan videoda, Londra metrosunda çalışan bir tren makinisti, trenin anons sistemi üzerinden “Özgür Filistin” sloganını attıktan sonra, “Umarım bugün hepinize keyifli bir gün geçiririm. Kendinize iyi bakın. Tüm bu insanları dualarınızda tutun.” dediği duyuldu.

Filistin yanlısı yürüyüşe gidecek trendeki yolcuların da sürücünün “Özgür Filistin” sloganına eşlik ettiği görüldü.

Filistin halkıyla dayanışma amacıyla dün Londra’da bir araya gelen on binlerce kişi, yoğun polis güvenlik önlemleri altında Başbakanlık’a yürüdü.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısı üzerine Filistin’le dayanışma hareketine katılan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verilmesi, ateşkesin derhal sağlanması ve insani yardım malzemelerinin Gazze’ye tam girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

habersultanhani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu