Haber

Disney Plus’a tepkiler devam ediyor: Hüseyin Yayman’dan Ensonhaber’e özel açıklamalar

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus skandal bir karar aldı.

Daha önce “Atatürk” dizisini 29 Ekim’de yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçmişti.

Disney Plus diziyi yayınlamayacağını açıklarken, kararın arkasında Ermeni lobisinin baskısı olduğu iddia edildi.

Hüseyin Yayman’dan özel açıklamalar

Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler yükselirken, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Ensonhaber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Bu karar asla kabul edilemez”

Disney Plus’ın aldığı kararın kabul edilemez olduğunu belirten Yayman, şu ifadeleri kullandı:

Disney Plus’ın Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte aldığı kararı kınıyor ve kınıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri ve tezleriyle sadece Türk milletine değil, dünyaya örnek olan tarihi şahsiyetlerden biridir. Aile kavramını yerle bir eden müstehcenlik, uyuşturucu gibi aşırı tutumlarının ardından dijital ağların tarihi isimler hakkında böylesine saçma, anlamsız ve kabul edilemez bir karara varmaları asla kabul edilemez.

“Dijital Medya Komisyonu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Türk milletini göreve çağırıyorum. TBMM Sayısal Komisyonu olarak Meclis açılır açılmaz bir araya geleceğiz ve Disney Plus’ın Türk yetkililerini arayıp ilişkilerini öğreneceğiz. Meclis Dijital Kanallar Komisyonu olarak bant daraltma, abonelik ve reklam yasağı dahil her türlü tedbiri almak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

“Mustafa Kemal Atatürk tarihin en önemli şahsiyetlerinden biridir”

Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk, tarihin gördüğü en değerli şahsiyetlerden biridir. O, emperyalizme karşı gayreti sadece Türkiye’de değil, Pakistan’da, Hindistan’da ve dünyanın birçok yerinde karşılığını almış tarihi bir cumhurbaşkanıdır. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili karar çok yanlış bir karardır.

“Dijital ortamlardaki bu tür uygulamalar tüm dünyanın sorunu”

Bu sadece Türkiye’nin sorunu değil, dijital medyadaki bu tür uygulamalar tüm dünyanın sorunu. Millet olarak bundan rahatsızız ve bu durumu asla tasvip ve kabul etmiyoruz.

(ENSONHABER ÖZEL HABER)

karakoyunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu