Teknoloji

Dünya çapında kaç Apple cihazı aktif? Apple’ın duyurduğu…

Yeni bir düğme eklendi! iPhone 16 Pro’nun özellikleri sızdırıldı…

Dünya çapında aktif Apple cihazlarının sayısı iki milyarı aştı. Apple’ın 2024 yılının ilk mali çeyreğine ilişkin son kazanç raporuna göre bu sayı iPhone’ları, iPad’leri, Mac’leri ve diğer Apple cihazlarını içeriyor.

Apple CEO’su Tim Cook bir basın bülteninde, aktif cihazlarımızın kurulu sayısının 2,2 milyarı aştığını ve bunun tüm ürünlerde ve coğrafi segmentlerde Apple için önemli bir dönüm noktasına işaret ettiğini duyurdu.

2023’TE AKTİF CİHAZ SAYISINI AŞTI

Şirket, 2,2 milyar aktif cihazla yeni bir kilometre taşına ulaşarak rekor kırdı.Apple daha önce Ocak 2023’teki aktif kurulum taban rakamlarını açıklamış ve dünya çapında 2 milyar aktif cihaz bildirmişti.

Apple, her cihaz için belirli rakamları açıklamaktan kaçındı ancak teknoloji devinin dünya çapında aktif iPhone sayısı açısından bir milyar sınırını aşma konusunda istikrarlı bir geçmişi var.

YAPAY ZEKA İPHONELARA GELİYOR

Apple CEO’su Tim Cook, 2024 yılının ilk mali çeyreğine ilişkin finansal performansı görüşmek üzere düzenlenen kâr davetinde yapay zeka konusuna değindi. Cook, Apple’ın yapay zeka teknolojisini ilerletmeye önemli miktarda zaman ve kaynak ayırdığını vurguladı ve söz verdi: yılın ilerleyen zamanlarında daha fazla bilgi sağlayın.

Apple’ın yaklaşan iOS 18 yazılım sürümünün şimdiye kadar cihazlarda görülen en önemli yazılım güncellemesi olabileceğine dair söylentiler dolaşıyor. Bu söylentiler, güncellemenin çeşitli yapay zeka (AI) özelliklerini tanıtacağını öne sürüyor.

Raporlara göre Apple, Siri’yi, Mesajlar uygulamasını ve işletim sisteminin diğer yönlerini iyileştirmeyi amaçlayan üretken yapay zeka teknolojisini aktif olarak geliştiriyor. Yapay zeka entegrasyonunun Siri’nin ötesine geçerek Apple Music, Pages, Xcode ve daha fazlası gibi iyi bilinen uygulamalara geçmesi bekleniyor.

Ek olarak, Apple’ın kapsamlı dil modellerini Siri’ye entegre ederek sanal asistanın karmaşık görevleri otomatikleştirmesine olanak sağlamayı planladığı bildiriliyor. Bu entegrasyon, Siri ile Kısayollar uygulaması arasında daha derin bir ilişki kurulmasını kolaylaştıracak.

KAYNAK: HABER7

fethiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu