Haber

Erdoğan: İzmir’in Dağlarında Açan Çiçekleri Atalarının Malı diye Yerleştirenlere, İzmirlilere Verilecek En Güzel Cevap…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, izmir ‘Ayrıca; “Biliyorum izmir Kendini hiçe sayan bu kibir, sandıkta masayı darmadağın ediyor. Biliyorum izmirCumhuriyetin ilk yüzyılını heba etmek, türkiyeYüzyılın önüne kapatmak isteyen bu masanın üzerine bir sandığa gömer. izmir Türkiye dağlarında açan çiçekleri babasının malı sanıp satanlara verilecek en güzel cevap ne biliyor musunuz? Bu cevap, İzmir halkının sandıkta kendi iradesine ve geleceğine sahip çıktığının bir göstergesidir.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda seçim mitingi düzenledi. 4 gün önce rahatsızlanarak tüm programlarını iptal eden Erdoğan, programlarına yeniden başladı. Erdoğan, bugün ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Teknofest’i ziyaret etti. Ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da katıldığı mitingde Erdoğan, kısaca şöyle konuştu:

“SON BİRKAÇ GÜNDÜR DOKTORLARIMIZIN TAVSİYESİ İÇİN ŞEHİR PROGRAMLARINA KATILAMIYORUM”

“Son günlerde doktorlarımızın tavsiyesi üzerine şehir programlarıma katılamadım. Ancak bugün Ankara’dan canlı iletişim ile katıldığımız programlar oldu. Ancak öğleden sonra İstanbul’da Teknofest’te gençlerimizle buluştuk ve gençlerimizle buluştuk. milletimizle ruberu programlarımıza döndük.Bugün İstanbul Yeşilköy’de 360 ​​bin kişi ile buluştuk.Arada kaldık.Müthiş bir katılım oldu,heyecan vardı.Çünkü gençler kiminle,nerede,nasıl yürüyeceğini çok iyi biliyordu. Sonra soluğu İzmir’de aldık… Dadaloğlu ne diyor: “Ölümden korksan da vazgeçme. 21 yıldır Dadaloğlu’ndan aldığımız ilhamla alnımıza ne yazılırsa o gelecek inancıyla yürüyerek bugünlere geldik. Vesayet tehditlerinden korkmadık. “Terör saldırılarından korkmadık. Kemal Bey gibi terör örgütleriyle Meclis’e gidip görüşmedik. Kemal Bey’in Meclis’te Kandil’in temsilcileriyle ne görüştüğünü soruyorum. Meclis, sanki Meclis’in kapılarını kapattıktan sonra. Değerli kardeşlerim, İzmir’e böyle bir insan yakışır mı? O halde bu seçim 14 Mayıs Kemal Bey’i uğurlama seçimidir.” “Hazır mıyız buna? Peki kalan 2 hafta ara verme, devam mı? Bugün bu mükemmel katılımı görünce size güveniyorum. İzmir kararını vermiştir.”

‘İzmir daha iyisine layık’ diyor, bu kadarını söylemiyor mu? Gerçek. İyi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Her yağmurda İzmir’e ne oluyor değil mi? Peki AK Parti iktidarının İzmir’e getirdiği ortadayken nankörlük olur mu? İstanbul’dan İzmir’e saat kaçta vardık? 7.5 saat içinde. Şimdi, 3 saat 15 dakika. bu kadar mı?

Menderes Havalimanı’nı İzmir’e kim yaptı? Kemal Bey neredeydiniz? Bunu biz yaptık, biz. Çünkü İzmir’e bu yakışırdı. İzmir’de statlarla ilgili sıkıntılar vardı, statları biz mi yaptık? Bu statlarla gençleri seferber ettik mi?

“GEREKENİ YAPTIK KEMAL EFENDİ. İZMİR’İ ÇÖPTEN, ÇUKURDAN, ÇAMURDAN KORUYAMAZSINIZ”

Hala ‘Daha iyisini hak ediyor’ diyor. Ne gerekiyorsa yaptık Kemal Bey. İzmir’i çöpten, çukurdan, çamurdan kurtaramadınız. Allah’ın yardımına ve milletimizin takviyesine güvenerek hep çabaladık, hep çalıştık. Her zaman kaderden önce kadere teslim olarak yolumuza devam ettik.

Hasan Tahsin’in dün tabancayla verdiği mücadele bugün Akıncı, Kızılelma, TCG Anadolu, Altay ve Atak ile devam ediyor. Geçen hafta TCG Anadolu, Alsancak Limanı’na geliyor. Seyahat etmeyi unutma, ha. Bu fırsatı her zaman yakalayamazsınız. Geçen haftayı burada geçirdik. Finali burada yapalım dedik.

Gençlik, türkiye Yüzyılı inşa etmeye hazırlanın. Şu anda süper bağlı kuruluşu önümde gördüğümde türkiye20. yüzyıla büyük bir güvenle bakıyorum. türkiye 21. Yüzyılın şafağının sönmek üzere olduğu bir dönemde kendimizi bir kez daha milletimizin teftiş ve takdirine teslim ediyoruz. Elbette her dönemde olduğu gibi bugün de birileri karşımıza çıktı. Her dönemde bir maskeyle karşımıza çıkan eski Türkiye’nin hayaleti bu sefer yedili değil dokuzlu bir masa olarak sunuldu.

“BU MİLLET SANA ‘GİT KEMAL’ DEMEZ”

Peki ya bu tablo? Kemal Bey bulduğu herkese bir başkan yardımcılığı takdim etti. Böyle bir devlet yönetilir mi? Neden? Onları yanına alarak işi bitireceğimizi düşünüyor. Bu millet, bu harika iştirak size ‘Yürü Kemal’ demez. Sana inanıyorum. Çünkü bu masa öyle bir masadır ki, görünen yedi ayağı birbirine dolanmıştır. Biri ne derse diğeri inkar ediyor. Birinin yücelttiğini diğeri yerle bir eder. Birinin eğimli dediği, diğeri mertek diyor. Peki ya bu tür bir masa? Hangi masa bu kadar çarpık bacaklara sahip olabilir? Biri HDP’ye ve PKK’ya onun üzerinden sözler verildiğini söylüyor, diğeri inkar ediyor. Kandil ne diyor, ‘Oyumuz Kılıçdaroğlu’na.’ Mum, Mum. mum nedir? Terör örgütünün liderleri orada. İzmirli kardeşlerim bu Kandil’e evet der mi?

“BU PARAYI BULURSANIZ ALIN GETİRİN. NE BEKLİYORSUNUZ?”

Tefecilerden biri ‘300 milyar dolar buldum, çabuk getiririm’ diyor. Kemal Bey Allah aşkına bıktık yalanlarınızdan. ya bu parayı bulduysan getir. Ne için bekliyorsun? Al ve geri gel. Sen getirdin, ‘neden getirdin’ dedik. dedik. Getirin, Merkez Bankası’na verecekseniz Merkez Bankası’na verin. Başka bankalara verecekseniz başka bankalara verin. Nereye dersen ver. Ama yalan söyleme. Çünkü bunlar esrar, eroin kaçakçıları. Onlardan aldıkları parayı buraya getirmesi gerekiyordu. Öyle bir şey yok. Onun hayatı bir yalandır. Burada yine aynı yalanları söylüyor. Diğeri ‘Bu para ancak 10 yılda gelir’ diyor, diğeri başka bir şey söylüyor. Biri ‘Bütün teröristleri hapisten çıkaracağım, halktan ihraç edilenleri yeniden göreve getireceğim’ diyor, diğeri havaya bakıp ıslık çalıyor. Biri ‘Savunma sanayi projelerini askıya alacağım, askerleri sınırdan çekeceğim’ diyor, diğeri bir şeyler mırıldanıyor. Biri ne diyor? ‘LGBT’nin kafamızda yeri var’ diyor, diğeri ‘Onlarla nasıl bir araya gelebilirim’ diyor. Kardeşlerim bu milletin aile kurumu sağlamdır. Bu milletten LGBT’li çıkmıyor. Aile kurumumuzu lekelemiyoruz. Gerçekten mi? Dik, erkek gibi. Ailelerimiz böyle. Her biri ayrı bir ipte oynuyor, kumar masası dedikleri rulet masası sürekli dönüyor, nerede duracağı belli değil.

“AYAKLARIN NEDİR?”

Kardeşler, böyle çarpık bir çıplak ayaklı masa olur mu? Buradan, İzmir’den anlayabilecekleri bir dille soruyorum: Nesin sen? Ancak milletimiz 14 Mayıs’ta onlara yaptıklarını hatırlatacaktır.

Yine ülkemizde deprem tehdidi altındaki şehirlerden biri olan İzmir’in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan bizleriz. Onlara hiçbir şey olmayacak. Ve yine de yapacağız.

“İZMİR’İN DAĞLARINDAKİ ÇİÇEKLERİ BABALARININ MAL OLDUĞUNA İNANANLARA SATIN ALANLARA EN GÜZEL CEVAP NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?”

Biz İzmir için gece gündüz çalışırken yedi sofra bu şehrin insanı ne dedi? “Tüm hızıyla oy kullanacaksınız.” Bunu söylediler mi? Aralarında FETÖ’nün adayı var, PKK adayları var, kahraman ordumuza hakaret edenler var, İzmir’in ilçelerini ezbere sayamayanlar var. İzmirli tek bir kişinin adayı yok, yani sizin de adayınız yok. Benim tanıdığım İzmir kendini hiçe sayan bu kibir tablosunu sandıkta yerle bir ediyor. Cumhuriyet’in birinci yüzyılını heba eden bu masanın üzerine benim bildiğim İzmir sandığa koyuyor ve Türk Yüzyılı’nın önüne bloke etmek istiyor. İzmir dağlarında açan çiçekleri atalarından sanıp satanlara verilecek en güzel cevap ne biliyor musunuz? Bu cevap, İzmir halkının kendi iradesine ve geleceğine sahip çıktığını sandıkta göstermesidir.

14 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal’in bir asır önce İzmir’den işaret ettiği, ülke ekonomisini, vatanı esaretten kurtaracak kalkınma hamlesini hedefine ulaştıracak bir seçim olacaktır. 14 Mayıs, Türkiye ekonomisini Londra tefecilerine, güvenliğini terör örgütlerine, dış politikasını emperyalistlere teslim etmek isteyenlere karşı yerli ve milli duruşun zafer tercihi olacaktır. Evet, 14 Mayıs Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi ve milletimizi her alanda dünyada hak ettiği yere götürme azminin tercihi olacaktır.

Kemal Bey ne diyor? Selo’yu hapisten çıkaracaktı. Vay vay vay. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimi sokağa çıkarıp bu 51 kardeşin ölümüne sen mi sebep oldun? Şimdi, nerede? Edirne Cezaevi’ndedir. Gidip ziyaret ediyor mu, altı kişilik masa mı? öyle ‘Geliyoruz’ diyor, ‘geldiklerinde çıkaracağız’. Bebek katili Apo’yu bile alt edecek. Kardeşlerim, o zaman 14 Mayıs’ta onlara bir ders vermelisiniz.

Depremde evleri yıkılan tüm vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturduk. Şimdi İlk Yerim ile 12 bin 400 konut, İlk İşyerim ile 700 işyeri, İlk Yerim ile 25 bin konutluk arsa vereceğiz.

Bugüne kadar İzmirli çiftçilerimize yaklaşık 7,5 milyar liralık tarımsal destek verdik.

Önümüzdeki dönemde Çeşme ve Karaburun’a da doğal gaz getireceğiz.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu