Haber

Eskişehir’de çiftçilere tarım eğitimi verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB) Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi arasında imzalanan ‘Çiftçi ve Kent Üreticilerine Yönelik Eğitim Hizmeti’ protokolü çerçevesinde verilen tarımsal eğitimler, ‘Çiftçilerde İş Güvenliği’ ile tamamlandı. Ziraat eğitimi.

Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçiler ve tarımsal üretim, tarımda kooperatifler ve örgütlenme, apiterapi, tarımsal gübreleme ve sulama, arıcılık, budama ve aşılama teknikleri, şehir bahçeciliği, tıbbi aromatik bitkiler, kırsal kesim kadınları ve gençleri, doğru tarım uygulamaları ve tarım ile ilgilenen vatandaşlar için. İş güvenliği bahisleri konusunda eğitimler verildi. İşbirliği protokolü kapsamında uzman eğitmenler tarafından verilen 12 eğitime 538 üretici katılırken; ‘Tarımda İş Güvenliği’ eğitimi ile süreç tamamlandı.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’daki kapanış programı; EBB Lideri Yılmaz Büyükersen, EBB Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, EBB Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Sibel Benek, eğitmenler, il merkezi ve kırsal ilçelerden çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Tarıma ve üretime destek vermeye devam edeceklerini belirten Önder Büyükerşen, şunları söyledi:

Konuşmaların ardından Büyükerşen; Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar’a teşekkür plaketi takdim ederken, Dr. Nihal Can Ağırbaş, Av. Adalet Sezer Özbunar, Dr. Basri Şanlı, Ziraat Yüksek Mühendisi Eren Çağdaş, Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Ekici, Dr. Demet Uygan, Ziraat Yüksek Mühendisi Oğuzhan Ulucan, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İsmail Kozanlıoğlu da Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Dağtekin’e teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

ladikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu