Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Gazi Meclisi’ ifadesine AK Parti’den itirazına tepki Sürekli

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Daima, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gazi Meclisi” ifadesine itirazına tepki göstererek, “Gazi Meclis’e karşı çıkmak, milli iradenin diriltildiği tarihe, kurtuluş mücadelesine karşı çıkmaktır” dedi. söz konusu.

Sivil toplum kuruluşlarına sürekli ziyareti kapsamında Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu üyeleri, İzmir Kalori ve Saatçiler Odaları ve Türkiye Halk Sendikası İzmir İl Temsilcisi ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Sürekli, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun TBMM’yi “Gazi” olarak tanımamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ulusal egemenliğin kurumsallaşmasında en büyük yapı taşının Meclis olduğunu sürekli dile getiren Kılıçdaroğlu’nun konuşması, “kaybedilmiş bir partinin genel başkanının son mücadelelerini” yansıtıyordu.

Kılıçdaroğlu’nun milletin seçtiği milletvekillerine söylediği sözlerle milleti tanımadığını belirten Sürekli, “Darbeye darbe, teröriste terörist diyemeyenlerin derdi budur. Milletimizin gururla gördüklerini gördük. Bu saygısızlığa gereken cevabı vermiş ve vermektedir.Gazi Meclis’e, istiklal mücadelesine, milli iradeye karşı çıkmaktır.” “Yaşadığı tarihe de karşı çıkmaktır. 15 Temmuz gecesi yaşanan terör, hedeflendiği Meclis’e saygısızlıktır. Milletimiz, geldiği Meclis’e hakaret edenlere gereken cevabı vermektedir. Buna vekalet edenler” dedi. terimleri kullandı.

Demokrasinin gereği olarak sivil toplum kuruluşları ile devlet arasındaki duvarları kaldırdıklarını sürekli dile getirdi.

Ekonomik geçiş sürecinde sivil toplum kuruluşlarının yanında yer alacaklarını belirten Daima, yeni yılın prestijiyle tüm sorunları çözeceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu