Yaşam

Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey hayatını kaybetti.

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski model Hülya Yiğitalp’in havacılık ve uzay mühendisi olan büyük oğlu Yiğit Tokbey, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen zincirleme kazada hayatını kaybetti. SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak görev yapan Yiğit Tokbey, 31 yaşındaydı.

Aileye yakın kişilerden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çoklu aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak görev yapıyordu. Kazanın kesin nedeni ise henüz bilinmiyor. soruşturma altında.”

CENAZESİ TÜRKİYE’YE GÖNDERİLECEK

Ekonomim’in haberine göre, Hülya Yiğitalp ile iş adamı Rıfat Tokbey’in 3 çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey’in naaşı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adana’da defnedilmek üzere Türkiye’ye getirilecek.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne kentinde bulunan bir Amerikan uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak çalışan Tokbey’in, Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Cargo ve Starship gibi uzay görev araçlarına sahip olduğu öğrenildi.

selimhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu