Teknoloji

Starfield’da Yüzde 97 Oyuncu Kaybı Yaşandı

Geliştirici firmanın büyük umutlarına rağmen Starfield büyük düşüşler yaşıyor. Oyuncuların yüzde 97’si oyunu bıraktı.

2023 yılının en çok beklenen oyunları listelerinde yer alan ve 6 Eylül 2023 tarihinde tanıtılan Starfield, beklentilerden çok uzak olması nedeniyle yoğun bir şekilde eleştirildi. Arkasında Bethesda Game Studios’un bulunması nedeniyle beklentilerin yüksek olduğu oyun, tam bir hayal kırıklığı yarattı. Uzay temalı gezegenlerin keşfedilmesi üzerine kurulu olan oyunda 1000’den fazla gezegenin yer aldığı büyük bir oyun dünyası yaratıldı. Ancak oyun oynanmaya başladıktan sonra eleştiriler devam etti.

Starfield Sorunlardan Bıktı

Oyuncuların çoğu, oyundaki teknik sorunlar nedeniyle sosyal medya ağlarında eleştirilere başladı. Üstelik sorunlar sadece teknik değildi. Başarısız olan optimizasyon çalışmaları oyunun akışını büyük ölçüde etkiledi. Geliştirici firma ise tüm bunlara bir türlü çözüm bulamadı. Beklentilerin altında kalması ve bu konuda bir değişiklik olmaması oyuncuların oyunu bırakmasıyla sonuçlanmaya başladı.

Starfield’da Yüzde 97 Oyuncu Kaybı Yaşandı

Starfield Oyuncu Sayısı Yüzde 97 Kaybedildi

Starfield hakkında paylaşılan son raporlar oyunun ne kadar kötü olduğunu ortaya çıkardı. Öyle ki Starfield, Steam’de yayınlandıktan birkaç ay sonra 330 bin anlık oyuncu sayısına ulaştı. Ancak geçen ayki raporlar güncellendikten sonra bu sayı 7 bine düştü. Yüzde 97’lik kaybı ortaya koyan bu rakamlar, Starfield için alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Mağlubiyet sonrası oyuncuların tekrar oyuna dahil edilmesi mümkün değildir. Bunu başarmak için oyunun tamamen elden geçirilmesi, tüm teknik sorunların giderilmesi ve promosyonların yeniden yapılması gerekebilir.

Bethesda Game Studios cephesinde ise Starfield dışında işler iyi gidiyor olsa da Starfield şirkete ciddi bir yük oluşturdu. Şirket bu konu hakkında sessiz kalmayı tercih etse de oyun dünyasındaki bu başarısızlık unutulmayacak.

haberkulp.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu