Haber

Süleyman Soylu: PKK’yı mahvettik

ensonhaber.com

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Millet İttifakı’ndan aday olacak CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile başa baş yola çıktı.

Bu siyasi katılım tepki çekse de Kılıçdaroğlu geri adım atmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıktığı her seçimde kaybeden Kılıçdaroğlu, bu sefer PKK’nın Meclis’teki temsilcisi ile kazanacağını düşünüyor.

“Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye’de operasyon istemiyor”

Ancak İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, bunun HDP’nin kederi olmadığını söylüyor.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda konunun aslını açıklayan Soylu, CHP seçmenine de birkaç soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu ne diyor? Irak ve Suriye’deki operasyonları bitireceğiz” diyor. Zaten faturada ‘hayır’ vermişsiniz. Orada güvenli bölge oluşturulmasını istiyor. PKK’ya teslim edecek ve güvenli bölgedeki 6 milyon Suriyeliyi Türkiye’ye gönderecek.Soylu, örgütün bölgede terör devleti kurmak istediğini ve buna Kılıçdaroğlu’nun sebep olabileceğini söyledi.

Soylu şöyle devam etti:

CHP’lilere sordu: PKK’nın o bölgeye hakim olmasını istiyor musunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine sormak istiyorum. Orada terör devleti mi kurmak istiyorsunuz? Mehmetçiğimiz orada bir inanç bölgesi oluşturmuş, PKK’ya yaşam hakkı vermiyor. Geçmişte DEAŞ’a bu hakkı vermiyordu. Aynı zamanda 6 milyon Suriyeli kardeşimiz de o bölgede inançlı bir şekilde yaşıyor. O bölgenin kafir olmasını ve aynı zamanda PKK’nın o bölgeye hakim olmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimiz buna cevap vermelidir.

“PKK’yı enkaza çevirdik, CHP’ye taşımak istiyorlar”

HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini hatırlatan Soylu, şunları söyledi: “HDP’nin cumhurbaşkanı adayı var mı? Kendilerini parti olarak mı ortaya koydular? Peki kimi destekliyor? Bunu anlayan bir çocuk da bunu en yetişkin kadar bilir. HDP’liler ‘Asırlık Cumhuriyetin defterini düreceğiz’ diyor. PKK’yı enkaz halinde getirdik, o enkazı CHP’ye taşımak istiyorlar” dedi.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu