Ekonomi

Thodex’e yönelik ikinci soruşturma tamamlandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ikinci soruşturma sonucunda Thodex kripto para borsasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer ve diğer 21 şüpheli hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede yer alan suçlamalar arasında varlık aklama, nitelikli dolandırıcılık ve örgüt kurma ve yönetme yer alıyor.

120 SAYFALIK İddianame Hazırlandı

Binlerce kişinin mağdur edildiği kripto para borsası Thodex ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı. Aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında 120 sayfalık iddianame hazırlandı.

11 BİN 462 YILA KADAR HAPİS İSTEĞİ

Hazırlanan iddianamede, aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 21 şüphelinin “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “örgüt kurma ve yönetme” suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. “.

94 MİLYON KÂR

Fatih Faruk Özer ile birlikte 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. Mali Kabahatleri Araştırma Kurulu, Thodex’in veri tabanını inceleyerek sistem üzerinden yürütülen her süreci inceledi. Hazırlanan rapora göre kâr miktarı 94 milyon TL olarak kaydedildi. Ayrıca mağdurların paralarının çoğunun kripto paraya çevrilerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı da belirlendi. Ayrıca şüphelilerin yakınları adına altın şirketi kurdukları da belirlendi. Faaliyeti olmayan bu şirket üzerinden fiziki altın da satın alındı. 572 kişinin müşteki olduğu iddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesinin ardından başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu