Haber

Add Başkanı Bozkurt’tan ‘Disney Plus’ Tepkisi: “Atatürk Yayınlayınca Büyümüyor, Yayınlamayınca Atatürk’ün Kalitesi Değişmiyor….

Atatürkçü Niyet Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Atatürk yayınladığında büyümez, yayınlamadığında da Atatürk’ün kalitesi değişmez. Atatürk dünyaya mal oldu, 20″ En büyük devrimci, en büyük devlet adamı inci yüzyılın. Bu konuda herhangi bir tartışma yok.”

Disney Plus Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle 29 Ekim 2023’te yayınlanacağını duyurduğu Atatürk dizisinin yayınını bıraktığını duyurdu. ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, söz konusu kararı ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Disney Plus’ın Türkiye’den herhangi bir resmi, kurum veya kuruluşun başvurusu veya talebi olmaksızın Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk dizisi yapmayı planladığını belirten Bozkurt, “Bunların hepsi bizim dışımızdaki gelişmeler” dedi. Bozkurt şöyle devam etti:

“ADAMLAR BİZE ATATÜRK’Ü ANLATACAKLAR, ONLARDA O KADAR ZEKA SEVİYESİ VAR”

“Bizim isteğimiz olmadan yaptılar. Daha sonra bazı emperyalist palavralar peşinde koşan çevrelerin baskısıyla Ermeni tarafının bu yayın kararını iptal ettiğini paylaşıyor. Medya platformundan yapılan açıklamada, ‘Bunu dünyanın her yerinde yayınlamayacağız. , Fox’ta ve sinemalarda yayınlayacağız.’ Fox’ta ve filmlerde söylediği sadece Türkiye’de.Yani bize Atatürk’ü anlatacak adamlar öyle bir zekaya sahipler ki.Mustafa Kemal, Osmanlı ile tarih olan milli kurtuluş savaşımızı, Osmanlı’yı yönetti. 30 Ekim 1918’de Mondros Mütarekesi ve Ağustos 1920’de Sevr Antlaşması. Türk tabiiyetinin kabulüyle Anadolu Türklüğü yok edilmek üzereydi. Bu ülkenin vatandaşı olan Türk milleti, bir çocuğunu Samsun’a götürdü. , peşinden koşmuş, 3 yıl 3 ay 22 gün milli mücadele vermiş ve bunun sonunda Lozan’da bütün dünya devletleri bağımsızlıklarını ve sözde Türkiye’yi vermişler. ülkenin hükümdarı olmuştur.Ardından Cumhuriyet’i kurmuştur.Bu sürecin Başkomutanı, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür.Ömrünü dünyada savaş meydanlarında geçirmiş olsa da, ‘Vatan tehlikede değilse savaş cinayettir’ dediği ve asla dünya olmadığı biliniyor. Uluslar arası düşmanlık beslemeyen, Birinci Dünya Savaşı’nda ve ulusal kurtuluş savaşında savaşmış, Yunanistan, İngiltere, Fransa, İtalya dahil Rusya dahil, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra barış elini uzatmış büyük bir liderden konuşuyoruz. savaş. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyor. Ayrıca sunar. 1981 yılında Birleşmiş Milletler, UNESCO’ya üye 152 ülkenin tamamının oy birliği ile aldığı bir karar sonucunda tüm dünyada Atatürk Yılı ilan edildi.

“Atatürk YAYINLANDIĞINDA YÜKSELMEZ, YAYINLANMAYINCA ATATÜRK’ÜN KALİTESİ DEĞİŞMEZ”

Bu durumun Disney Plus’ta Atatürk dizisi yayınlanırsa ne olacağı şeklinde görülmesi gerektiğine değinen Bozkurt, “Atatürk yayınlayınca büyümüyor, yayınlayınca Atatürk’ün kalitesi değişmiyor. Atatürk dünyaya mal oldu. 20. yüzyılın en büyük devrimcisi, en büyük devlet adamı, bu konuda hiçbir tartışma yok” dedi. Bozkurt, Atatürk’ün 30’a yakın ülkede heykelleriyle, dünya parlamentolarında ve ders kitaplarında saygıyla anıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Onun dışında Fox Tv’de yayınlayacaklardı ve sinemalarda yayınlayacaklardı. Ne o filme giderim ne de Fox Tv’de yayınlanmasına izin verildiğini doğru bulurum. Niye yani? ermenilerin zırvalıklarından korktunuz da bütün dünyaya gösterecekken dünyada yayın yapmayı bıraktınız ne yapıyorsunuz yani türk milletine dedi ki ‘korktuk’ Ermeniler, biz sizden korkmuyoruz, bunu alın ve izleyin.’ İzlememeliyiz.

“DISNEY PLUS’A TEPKİ VERENE KADAR, ATATÜRK İLE İLGİLİ VE LOZAN İLE İLGİLİ YETENEKLERE TEPKİ VERİN”

RTÜK denen o kurum soruşturma başlattı. RTÜK’e ve tüm devletimizi yöneten yetkililere, AKP sözcüsü Ömer Çelik’e hatırlatayım: Disney Plus denen bu medya platformuna tepki gösterene kadar ülkemizde adının önüne profesör yazanlar, başına fes takanlar. akılları Atatürk’te, Lozan’da, milli istiklal savaşımızla ilgili ahlaksızlıklarına tepki.

Birinci Dünya Savaşı sırasında, 1915 yılında, Osmanlı ordusu dokuz cephede savaşırken, bu ülkenin vatandaşı olan ve Osmanlıların ‘Millet Vefası’ dediği Ermeniler, Fransız emperyalistlerinin kışkırtmasıyla vatanlarına ihanet ettiler. İngiliz. Osmanlı ordusunu arkadan vurdular. 600 binden fazla Müslüman Türk köylüsünü katlettiler. Bunlar oldu. Bunun üzerine Osmanlı hükümeti 1915 yılında tehcir adı verilen zorunlu göç yasası çıkardı.

Tehcir Kanununun uygulanması sırasında herhangi bir yanlışlık oldu mu? Hayatını kaybedenler oldu mu? Dünya kadar Müslüman Türk halkı da hayatını kaybetti. Karşılıklı bu olaylar oldu, 1915’te oldu. 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

“CUMHURİYET KUBBESİNİN KİLİT TAŞI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR, LAİKLİK”

Ermeni soykırımı diye bir şeyin olmadığını ve karşılıklı acılar yaşandığını belirten Bozkurt, son olarak şunları söyledi:

“Atatürk sinemasını yasaklayanlara, yasaklayanlara değil, kendi içimizdeki hain kotayı dolduranlara bakmamız lazım. O diziyi Disney Plus yayınlasa ne olur, yapmazsa ne olur. Disney denen platform eskiden çıkmış bir platform. daha dün kuruldu. Atatürk’ü bütün dünya tanıyor. 1981 yılını 152 ülke oybirliğiyle kutladı” dedi. Doğumunun 100. yılı dünyada Atatürk Yılı ilan edildi. Dünyanın bütün ülkelerinde kutlama programları düzenlendi.

Buradaki sorun şu: Bu cüreti nereden buluyorlar? Sana anlatacağım. Türkiye’de yiğitliği Ayasofya’nın kürsüsüne çıkan, elinde kılıç, sırtında cüppeyle Atatürk’e lanet okuyan adamlardan alıyorlar. Utanmadan ve sıkılmadan. Şimdi kalktı, RTÜK kınıyor, Ömer Çelik Bey kabul etmiyor. Ömer Çelik Bey, Atatürk’e ayyaş diyenlere, yanında duranlara, onu kabul etmeyene kadar önce tepki gösterin. Bu ülkenin siyaseti, hükümeti, muhalefeti yani hepsi, bu ülkenin siyaseti Atatürk’ün Kemalist devrimlerini ne kadar destekliyor? Tam bağımsız bir Türkiye’yi ne kadar destekliyor? Tüm siyaset kurumundan bahsediyorum. Anti-emperyalist Türkiye’yi ne kadar destekliyor?

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu Cumhuriyet kubbesinin temel taşı Mustafa Kemal Atatürk’tür, laikliktir. Bu kilit taşını kaybedersek, asla bütün olamayız. AKP’li, CHP’li, MHP’li, inanan, inanmayan fark etmez. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ diyor. Bundan daha kozmik, kültürü ve coğrafyası, milliyetçiliği, ırkı ve kan bağı olmayan bir ulusu tanımlayabilen başka bir devlet adamı var mı dünyada?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu