Ekonomi

Roche, Telavant’ı Roivant’tan 7 milyar dolara satın almayı kabul etti

RocheTelavant’ı Roivant’tan satın almayı kabul etti.

Roche and Roivant, bir Roivant şirketi ve Roivant Sciences ( yatırım getirisi) Ltd. ve Pfizer İnç. ( PFEsahibi olduğu Telavant Holdings’i (Telavant) satın almak için kesin anlaşma imzaladığını duyurdu.

Anlaşma, TL1A’ya yönelik yeni bir antikor olan RVT-3101’in Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da geliştirme, üretim ve ticarileştirme haklarını içeriyor. RVT-3101, ülseratif kolit ve Crohn hastalığı da dahil olmak üzere inflamatuar bağırsak hastalığından muzdarip kişiler için geliştirilmekte olan umut verici yeni bir tedavidir.

Anlaşmanın şartlarına göre Roche, 7,1 milyar dolarlık peşin satın alma bedelini ve 150 milyon dolarlık kısa vadeli dönüm noktası ödemesini ödeyecek. Tamamlanmasının ardından Roche, klinik ve düzenleyici başarıya ulaşana kadar RVT-3101’i Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da daha da geliştirme, üretme ve ticarileştirme haklarına sahip olacak.

Telavant’ın Başkanı ve CEO’su ve Roivant’ta Vant Leader Dr. Frank TortiEkledi:

Roche Grubu CEO’su Thomas Schinecker, “TL1A’ya karşı bu yeni antikorun, inflamatuar barsak hastalığı ve potansiyel olarak diğer hastalıklarla yaşayan hastalar için değerli bir fark yaratacak dönüşüm potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.”söz konusu.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu