Ekonomi

Bakan Nabati: Döviz artık iyi bir yatırım aracı değil

Seçimler için son dönemece girilirken adayların da çalışmaları hızlanıyor. Doğal milletvekili adayı olan bakanların seçim çalışmaları diğer milletvekili adaylarına göre daha hareketlidir. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bu seçimde Mersin’den aday. Kendisine atanan Togg ile şehri dolaştı. Bakan Nabati ilgiden memnun. “Mersin beni çabuk kabul etti” diyor. Mersin’de yaşayan yakın akrabalar da var. Örgütlerden siyasetçi olmanın verdiği avantajla sürece hızla adapte oldu. Turizm, tarım ve sanayi açısından gelişmiş bir şehir olan Mersin’de işadamlarının ve halkın gösterdiği ilgiden dolayı minnettarız. Mersin sürekli göç alan bir şehir. Büyüyen ve gelişen segmentler, yeni ihtiyaçları ve sorunları da beraberinde getiriyor. Bu da siyasileri zor günlerin beklediğini gösteriyor. Ama Nabati kendinden emin. “Sonuç odaklıyım. Mersin de bunun farkında. Gelir gelmez tarımla ilgili birçok sorunu çözdük. Şimdi turizm zamanı. Nitelikli turisti Mersin’e çekecek projelerimiz olacak”diyor.

‘BORSAYA İLGİ DEVAM ETMEKTEDİR’

Hazine ve Maliye Bakanı Nabati, herkes merak ediyor, “Dolar ve borsa ne olacak?” sorusunu da yanıtladı.

Bakan Nabati şunları söyledi:

“Seçim yaklaştıkça döviz ve borsa ile ilgili spekülatif söylemlerin amacını biliyoruz. İyi ki vatandaşlarımız kendilerine prestij vermiyor. Son gelen bilgilere göre stok bakiyesi olan yatırımcı sayısı 5 milyonu geçti. Vatandaşımızın borsaya olan güvenini buradan anlıyoruz. 2022’de BIST yüzde 166 getiri sağlayarak en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Borsamız büyüdükçe şirketlerimiz de büyümeye ve gelişmeye devam edecek, ülkemizin üretimi, istihdamı ve büyümesi artacaktır. Para birimine gelince. Döviz kurundaki oynaklığın önüne geçtik. Dolar veya euro fark etmez, dövizi yatırım aracı olmaktan çıkardık. Sonuç olarak 2022 yılında TÜFE düşürüldüğünde dolar yüzde 16, euro yüzde 22 değer kaybetti. Borsamızın reel getirisi ise yüzde 62 oldu.”

“ARABAM NASIL?”

Bakan Nebati, ilgiyle araca yaklaşan çocuklara camı açtı. “Arabam nasıl?” o asılı Çocuklar da geride kalmıyor:

“Hadi bir tur atalım” diye saldırıyorlar. Bakan Nebati, Urfalı olduğu için Güneydoğu’dan gelenlerin ilgisine ve takviyesine güveniyor. “Vatandaşlarına sahip çıkıyorlar”Beklentisini açıklıyor.

haberfatsa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu