Ekonomi

Deutsche Börse, büyüme ve dijitalleşmeye yönelik Horizon 2026 stratejisini duyurdu

Deutsche Börse AG, organik büyüme ve SimCorp’un satın alınması yoluyla yıllık ortalama %10 gelir artışını hedefleyen Horizon 2026 stratejisini açıkladı. Duyuru Çarşamba günü yapıldı ve şirket önümüzdeki üç yıl için iddialı planlarını detaylandırdı.

Strateji, ISS, STOXX, Axioma ve SimCorp’u birleştirecek yeni bir IMS segmentinin oluşturulmasını içeriyor. Bu kuruluşların entegrasyonunun, sinerjiler ve 90 milyon Euro’ya (101 milyon $) yakın maliyet verimliliği yoluyla Deutsche Börse’nin FAVÖK’ünü önemli ölçüde artırması ve aynı zamanda sürekli gelirler yaratması bekleniyor. SimCorp ve Axioma entegrasyonunun 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Daha önce 7 Ekim’de ISS, Qontigo’nun endeks işini ISS STOXX kümesine entegre ederek yeni IMS segmentinin oluşumuna yönelik ilk adımı atmıştı.

Bu yapısal değişikliklere ek olarak Deutsche Börse, bulut kullanımına, Clearstream’in D7 platformuna ve yeni bir dijital varlık sınıfları ticaret platformuna odaklanarak dijital çözüm liderliğini güçlendirmeyi planlıyor.

Şirketin sermaye yönetimi planı, 300 milyon Euro’luk (338 milyon $) hisse geri alım operasyonunu içeriyor ve hissedarlara net kârın %30-40’ı oranında temettü ödemeyi amaçlıyor.

CEO Theodor Weimer, Horizon 2026 stratejisinin geliştirilmesinin organik büyümeye, IMS’nin başarılı bir şekilde uygulanmasına ve varlık sınıflarının dijitalleştirilmesine dayandığını vurguladı. Şirket, bu stratejik atılımların 2026 yılına kadar geliri artırmasını bekliyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu